Chineese rundvlees

Chineese rundvlees

Benodigdheden.

  • 4 eetlepels zonnebloemolie.
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 3 sjalotten in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels gember in dunne reepjes gesneden
  • 2 roden pepers in ringen gesneden
  • 2 stengels citroengras (sereh) gekneusd en in plakjes gesneden
  • 800 gram magere runderlappen.
  • 2 thee lepels Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels hoisinsaus ( ik heb die van conimex gebruikt.)
  • 2 eetlepels sesam olie
  • 2 eetlepels sojasaus ( geen ketjap)
  • 600 ml groente bouillon
  • sap van een limoen
  • 400 gram bimi gehalveerd
  • 1 paksoi in reepjes
  • eetlepel sesam zaad

dan gaan we nu beginnen met het stoven van de heerlijke rundvlees.

  1. Verhit de zonnebloem olie in de braadpan op hoogvuur, en bak de knoflook , de sjalot,de gember, de peper en het citroengras tot deze begint te verkleuren . Voeg dan het vlees toe en bak die mee mooi bruin voeg de vijfkruidenpoeder toe en de tomaten puree draai het vuur laag.
  2. Roer de hoisinsaus , sesamolie,sojasaus, bouillon en het limoensap door het vlees, doe de deksel op de pan en laat het 3 uur op laag vuur staan.
  3. Roer het gerecht goed door , voeg de bimi en paksoi toe en laat die nog zachtjes 15 min mee koken nu kan je het heerlijk eten, lekker met bamastirijst, garneer af met sesamzaad …

eetsmakelijk allemaal

Geef een reactie

error: Content is protected !!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten