Goulash
Goedenavond
Bij deze het eerste recept je … Goulash lekker bij notenrijst, aardappels , patatjes en frisse salade .
Benodigdheden.
- 1 kilo rundvlees ( ik had zelf runderlappen)
- 1 bouillonblokje
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 doos kleine champignons
- Halve eetlepel karwij zaad
- 1 eetlepel pikante paprika poeder
- 1 eetlepel paprika poeder
- 1 eetlepel Kurkuma
- 1 grote of 3 kleine blikjes tomaten puree
- 3 a 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Cayenne peper
- 1 zoete paprika
- 2 eetlepels maïzena
- 4 laurier blaadjes
Snij het vlees in blokjes,
Paprika in kleine reepjes
Champignons in 4 partjes
Knoflook in kleine blokjes
Schroei het vlees dicht in hete boter of olijf olie ( net wat jij graag gebruikt om mee te bakken of braden).
Daarna afblussen met warm water tot het vlees helemaal onder staat.
Dan verkruimelen we de bouillonblokje er door .
Nu voegen we er tomaten puree toe en de laurierblaadjes
dan voegen we toe Karwijzaad, paprikapoeder, pikante paprikapoeder, kurkuma,en cayenne poeder
Goed roeren, na 10 minuten voegen we de paprika reepjes en knoflook er door goed mengen en laat een half uur goed sudderen.
Na de half uur voegen we de Champignons toe goed door roeren even en laat nu een uur sudderen.
Voeg na het uur 2 eetlepels maizenna toe let op los het eerst een beetje op in warm water toevoegen om het saus te laten binden , Nog een half uur laten sudderen,
Wel steeds tussen het sudderen door .. even roeren,
Nu na dat laatste half uurtje mag je de laurierblaadjes er uit halen,