Recept om zelf heerlijke stokbrood te maken.

Recept om zelf heerlijke stokbrood te maken.

Stokbrood

Dit recept is goed voor 4 stokbroden.

Uit een pak van 2,5 Kilo kan je dus 20 stokbroden halen.

Zak kost €4,09 bij de boerenbond/welkoop. En dan zijn de stokbroden voor je zelf 20 cent stuk  .

Goedkoper en lekkerder dan die van de winkel 😊

Om te beginnen moet je dus eerst even shoppen bij de boerenbond/welkoop

1 zak Frans Krokant (ze hebben alleen zakken van 2,5 kilo en meer.)

1 pak bruggeman instant gist 500 gram (let op wel in een lucht dichte pot bak bewaren.)

Ik neem aan dat iedereen wel zout in huis heeft, zelf heb ik fijne zeezout gebruikt .. maar misschien is het ook lekker met kruidenzout die je ook bij de kruidenafdeling kan kopen Of gewoon kruiden bij voegen etc … zou zeggen gewoon lekker mee spelen 😉 …

Zorg er wel voor dat je je oven een beetje kent !

o 500 gram frans krokant.
o 11 gram droge gist.
o 300 ml koud water.
o 8 gram zout.
o Met folie bedoelen we huishoudfolie

Meng alle ingredienten zorg dat gist en zout niet rechtstreeks met elkaar in contact komen.

( als zout en gist rechtstreeks met elkaar in contact komen deactiveert het de gist ! ) . dus kan je het beste het zout als laatste toevoegen.

Kneed je met een machine ( wat super handig is) tot je deeg de warmte van je handen heeft ..

Bedek het dan met folie en laat 20 minuten rijzen op kamertempratuur… ( let op wel even lichtjes meel van franskrokent over stooien dan blijft het deeg niet erg aan de folie plakken doet dat het wel als je het uit de folie moet halen .. bestrooi dan even je werkblad met franskrokant niet teveel en haal voorzichtig de folie er af 😉 . )

Druk het deeg plat en herkneed met de handen 1 a 2 minuten.

Maak je deeg bolvormig. En bedek opnieuw met folie 30 min rijzen op kamertempratuur.

Verdeel het deeg in 4 stukken van 200 gram ( let op de laatste stuk zou meer wegen maar dat maakt niet uit ) .

Maak ze alle 4 bol vormig en bedek met folie los van elkaar .. 10 min laten rusten.

Druk de bolletjes plat en vouw ze dubbel en rol tot een lengte van 30 cm leg op een beklede bakplaat op nieuw bedekken met folie 20 a 30 min rijzen bij kamer tempratuur

Maak met een super scherp mes (scheermesblad) enkele schuine insnijdingen bedek opnieuw met folie 20 a 30 min laten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze in 20 minuten.

Veel bak plezier.
Groetjes Sankyra,

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten